perjantai 4. tammikuuta 2013

Suzanne Collins: Vihan liekit

Alkuperäinen nimi: Catching Fire
Kustantaja: WSOY
Sivuja: 412s.

Takakansi: 
Nälkäpeli on ohi, mutta kärsimys ei. Juuri ennen koko maan kattavaa voitonkiertuetta, jolle voittajapari pakotetaan, presidentti Snow tekee epämiellyttävän vierailun Katnissin kotiin. Hän syyttää tyttöä siitä, että hänen käytöksensä pelissä yllyttää ihmisiä kapinaan. Lisäksi hän on saanut vihiä, että Katnissin ja Peetan suhde olikin tekaistu. Voiko heidän kihlautumisensa yleisön edessä vielä pelastaa tilanteen?

Mitä mieltä:
 Yllätyksekseni pidin tästä kirjasta jopa enemmän kuin trilogian ensimmäisestä osasta. Vaikka hieman pelkäsin ja epäilin tulevani lukemaan ensimmäisen kirjan toisinnon, näin ei kuitenkaan ollut. Tässä osassa päästiin näkemään muillekin vyöhykkeille aavistus enemmän kuin ensimmäisessä osassa, tutustuttiin toisten vyöhykkeiden asukkaisiin hieman enemmän. Tässäkin kirjassa käytiin nälkäpeli, mutta se oli mielestäni hyvin erilainen mitä ensimmäisessä osassa. 

Tunnelmaltaan kirja oli ehkäpä synkähkö, mutta ainakin omassa mielessäni oli koko ajan toivo asioiden eteenpäin menemisestä ja kyllähän siinä niinkin sitten kävi, lopussa. Nyt sitten odottelen, että kolmas osa ilmestyy pokkarina, jotta voin ostaa sen ja lukea pois tietääkseni mitä lopulta tapahtuu, tuleeko vielä uusi nälkäpeli ja jos tulee niin kuinka se päättyy, kumman Katniss valitsee; Peetan vai Galen... Aivan mahtavaa, että minulla on vielä matkaa kuljettavana tämän sarjan kanssa, vaikkakin vain yhden kirjan verran :)

Ei kommentteja: